JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Explozie la o uzină nucleară din Franţa

Autor:

Data: 12 septembrie 2011, 19:18

Un perimetru de securitate a fost instalat din cauza riscurilor de scurgeri, au precizat pompierii. O purtătoare de cuvânt a Ministerului francez al Energiei a confirmat că explozia "nu a ocazionat scurgeri radioactive". Accidentul s-a produs în urma unui incendiu la o instalaţie de stocare a deşeurilor radioactive. Acesta a provocat o explozie care, potrivit pompierilor, s-a soldat cu un mort şi patru răniţi.

O explozie s-a înregistrat luni la uzina nucleară Marcoule, situată în sudul Franţei, într-un centru de tratare a deşeurilor care aparţine unei filiale a EDF (Electricite de France), generând un risc de scurgere radioactivă, au anunţat pompierii şi prefectura. Explozia s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi, au informat pompierii, citaţi de France 3 în pagina electronică.”Pentru moment, nu au existat scurgeri în exterior”, a precizat un purtător de cuvânt al Comisariatului pentru Energie Atomică (CEA).

Un perimetru de securitate a fost instalat din cauza riscurilor de scurgeri, au precizat pompierii.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului francez al Energiei a confirmat că explozia „nu a ocazionat scurgeri radioactive”.

Accidentul s-a produs în urma unui incendiu la o instalaţie de stocare a deşeurilor radioactive. Acesta a provocat o explozie care, potrivit pompierilor, s-a soldat cu un mort şi patru răniţi.

Potrivit unui purtător de cuvânt al EDF, societate a cărei filială Socodei exploatează centrul situat la Marcoule, „acesta este un accident industrial, nu un accident nuclear”.

„În acest tip de furnal, există două tipuri de deşeuri: deşeuri metalice (vane, pompe, unelte) şi deşeuri combustibile precum mănuşile sau salopete de lucru ale tehnicienilor”, a declarat el.

„Incendiul declanşat de explozie a fost controlat”, a adăugat EDF.

Midi Libre informează la rândul său că în urma exploziei a murit o persoană, găsită carbonizată, şi alte patru au fost rănite, dintre care una foarte grav. Aceasta a fost transportată de urgenţă, cu elicopterul, la Centrul medical universitar Lapeyronnie, din Montpellier. Cele trei persoane rănite uşor au fost transportate la centrul medical din Bagnols-sur-Ceze.

Autorităţile nu au luat măsuri de izolare contra radioactivităţii în satele din împrejurimi, precizează Midi Libre.

Prefectura a anunţat că explozia a generat un risc de scurgere radioactivă, dar Comisariatul pentru Energie Atomică (CEA) a dat asigurări că deocamdată nu a măsurat radioactivitate în exteriorul uzinei, relatează Europe 1 în pagina online.

Prefectura Gard a precizat de asemenea pentru agenţia Reuters că nu s-au înregistrat scurgeri radioactive, deşi există riscuri în acest sens, transmite Le Figaro în ediţia online.

Uzina afectată de explozie, specializată în tratarea materiilor radiologice, este exploatată de SOCODEI. Incidentul s-a produs în centrul Centraco al societăţii Socodei, o filială a EDF, potrivit unui purtător de cuvânt al CEA, citat de Le Figaro.

Centrul de tratare şi condiţionare a deşeurilor de slabă activitate (Centraco) este situat în localitatea Codolet, dar depinde de uzina nucleară Marcoule.

Sursa:www.mediafax.ro

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google